strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/wellness/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.

Prehranom do zdravlja – kivi voće

wellness.hr

Razlogom za to djelovanje konzumiranog kivija je kažu znanstvenici iz činjenica što kivi sadrži lutein, bio-aktivni sastojak koji spada u grupu najjačih antioksidanata.
Kardiolozi upozoravaju da ne postoji jedna namirnica ili sastojak koji je ključan za zdravlje srca, no slažu se da kivi ima mjesto u zdravoj prehrani koja se preporuča srčanim bolesnicima – i to više obroka dnevno. To ne znači da treba isključiti redovnu terapiju koju je propisao liječnik za liječenje povišenog krvnog tlaka i da je nužno savjetovanje sa liječnikom prije svakog prekida ili promjene terapije lijekovima .
Dakle kivi voće kojeg su zimi pune košarice dobro dođe zdravlju Vašeg srca.
Izvor: HealthDay

Kivi – zimsko voće može pomoći u snižavanju povišenog kvrnog tlaka – objavljeno je na portalu HealthDay u članku u kojem se pozivaju na provedena istraživanja. Istraživanje je pokazalo da su osobe s blago povišenim krvnim tlakom koje su jele tri kivija dnevno tijekom osam tjedana uspjele sniziti svoj sistolički krvni tlak za 3,6 mmHg niže nego osobe koje su jele svaki dan jednu jabuku.
Image: Ambro / FreeDigitalPhotos.net